Software voor spraakherkenning makkelijk voor de advocatuur

Voor de rechtspraak en advocatuur, sectoren met veel dossiervorming, is spraakherkenningssoftware een geweldige ontwikkeling. Helaas was het jarenlang behelpen met spraakherkenningssoftware omdat die net niet opschreef wat u wél dicteerde. De ergernis daarover maakte dat veel gebruikers afhaakten maar was voor ontwikkelaars gelukkig geen reden om te stoppen.

Softwareontwikkelaar Nuance heeft nu met Dragon NaturallySpeaking 13 Premium een spraakherkenningssoftware op de markt gebracht die bijna foutloos schrijft wat u dicteert.

Word-documenten, spreadsheets of e-mails: u dicteert nieuwe teksten of bewerkt bestaande teksten. Alles met stemopdrachten. U kunt Dragon voortdurend opdrachten geven, bijvoorbeeld dat een bepaald programma moet openen of dat een zin met een vraagteken moet eindigen.

Spraakherkenning van juridische vaktermen
Dragon ‘denkt’ ook met de gebruiker mee: de software begrijpt wat u zegt en onthoudt veelgebruikte woorden en zinsdelen. Zo kunnen advocaten eenvoudig hun eigen juridische vaktermen toevoegen, artsen hun medisch jargon. En als u moet corrigeren, dan onthoudt de software uw correctie.

Driemaal sneller dan zelf typen
Volgens Dragon verschijnt de tekst op uw beeldscherm maar liefst driemaal sneller dan wanneer u zelf zou typen en met een nauwkeurigheid van 99%. In de praktijk valt op deze bewering wel iets af te dingen, maar feit is dat de snelheid en nauwkeurigheid maken dat Dragon NaturallySpeaking 13 Premium inmiddels de meest gebruikte spraakherkenningssoftware in Nederland is.

Windows 10?
Dragon NaturallySpeaking 13 Premium draait vooralsnog alleen op Windows 7, Windows 8 en 8.1 (32-bits versies), Windows 7, 8 en 8.1 (64-bits versies) en Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012. Het wachten is op een Nederlandse versie die ook op Windows 10 én op iOS van Apple draait.

Wilt u weten wat Dragon NaturallySpeaking 13 Premium voor uw praktijk kan betekenen? Wij vertellen u graag meer.